ceturtdiena, 2010. gada 14. oktobris

Konference Itālijas kultūras aspekti Latvijā

2010.gada 20.oktobrī plkst. 15.00


RCB Svešvalodu bibliotēkā

Konference

Itālijas kultūras aspekti Latvijā

(Salve Te Alma Mater – Italia)

Dantes Aligjēri biedrības prezidents, apgāda “Jumava” vadītājs Juris Visockis “Itālijas kultūras mantojums Latvijas grāmatās”

Izdevēja pieredze, sadarbojoties ar itāļu kultūras un vēstures speciālistiem, veidojot izdevumus par nozīmīgiem itāļu kultūras mantojuma objektiem un personībām Latvijā.

Mag. filol. Leonards Varžinskis. “Itāļu valodas mācību un uzziņas literatūra Latvijā”

Filologs un itāļu valodas pasniedzējs L. Varžinskis iepazīstinās ar Latvijas neatkarības gados izdotajām itāļu valodas mācību grāmatām un uzziņas literatūru, salīdzinās ar līdzīgiem izdevumiem pasaulē un stāstīs par valodas mācīšanas interesantākajām metodēm..

DA biedrības viceprezidents, LMA prof. Ojārs Spārītis. “Rosinoši Florences kultūras iespaidi”

Mākslas zinātnieks O. Spārītis iepazīstinās ar Florences pilsētvidē negaidīti ieraudzītiem, taču kultūrvēsturisko atmiņu savdabīgi bagātinošiem objektiem, kā, piemēram, Rīgas mākslinieku apbedījumiem, svētā Zenobija kolonnu, Mikelandželo projektēto Laurenciānas bibliotēkas kāpņu noslēpumu utml., rosinot uz filozofiskām pārdomām par Florences un Rīgas atšķirībām.

Mag. art. Valentīna Opolā. “Itāļu monumentālā glezniecība Rundāles pils interjeros”

Mākslas maģistre V.Opolā stāstīs par 18.gadsimta itāļu monumentāli dekoratīvās glezniecības paraugiem Rundāles pils muzeja interjeros, kas uzrāda tiešas saiknes ar mākslas attīstību Itālijā un sniedz zināmu priekšstatu par itāļu glezniecības skolu, māksliniekiem un viņu darbiem no stilistiskā un ikonogrāfiska aspekta.

Konferences laikā būs iespēja iegādāties grāmatas.

Organizē Dantes Aligjēri biedrība Latvijā

RCB Svešvalodu bibliotēka, (Kr. Valdemāra iela 5)

Nav komentāru: