otrdiena, 2010. gada 30. novembris

Mītiskais Ziemas saulgriežu laiks

4. decembrī plkst. 12.00 RCB Svešvalodu filiālbibliotēkā un plkst. 15.30 RCB Bišumuižas filiālbibliotēkā (Bauskas ielā 180, tālr. 67620866) stāstīsim stāstus par Mītisko Ziemas saulgriežu laiku.

Mums katram ir sava, īpaša Ziemassvētku pieredze. Ziemassvētku baudījuma un Ziemassvētku svētīšanas pieredze. Vienam Ziemassvētki ir klusums un svētsvinīgs miers, neaizskaŗams kā vieglas sniegpārslas uz egļu zariem mežā. Citam baznīcu zvani un klausīšanās kādā vēstītājā. Vēl kādam skaļas ķekatas un Bluķa vakara norises ar ugunskuru, pīrāgiem, zirņiem, pupām un cūciņas smecerīti goda vietā. Vēl cits vislabāk jūtas klusā ģimenes lokā eglīšu svecīšu mirgā lūkodamies. Katram savi un droši vien daudziem no mums arī mainīgi gadu gaitā Ziemassvētki.

Par kaut ko no Ziemassvētku sajūtām, domām un piedzīvojumiem – saviem un citu reiz radītiem un piedzīvotiem jums stāstīsim mēs, Rīgas Stāstu bibliotēku bibliotekāri, lasītāji, mūsu draugi un domubiedri. Ziemassvētku Stāstu piedzīvojumam arīdzan ļausies un to līdzradīs Rīgas Kokļu kluba koklētājas. Skanēs latviešu komponistu koncertkoklēm apdarinātās latviešu tautasdziesmu Ziemassvētku melodijas. Un skanēs Ziemassvētku stāsti – pašu piedzīvoti, latviešu un citu tautu rakstnieku darbos aprakstīti

Pasākumi notiek UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas projekta "Stāstu bibliotēkas" ietvaros. Tos organizē RCB "Stāstu bibliotēkas" - Svešvalodu filiālbibliotēka un Bišumuižas filiālbibliotēka. Piedalās koklētāju ansamblis "Kokļu klubs".

Nav komentāru: