otrdiena, 2010. gada 30. novembris

Tāds bija Igauņu Stāstu vakars...

Novembŗa mēneša vidū Latvijā viesojās burvīgā igauņu stāstniece Pireta Päär. Man līdz ar citām Stāstu bibliotēku projektā iesaistītajām kolēģēm no visas Latvijas bija tā laime klausīties Piretu un to, kā Rūta Karma viņu tulko. Mani Pireta iedvesmoja uz šī vakara stāstu notikumu.

Un par Rūtu, - kad es klausījos, kā viņa tulko, es sajutu, ka Rūta pati varētu būt arīdzan laba stāstniece, un, lai arī viņa aizvien attaisnojas, ka viņa jau nav stāstniece un, ka viņai nav stāstu, tomēr mēs šai sarīkojumā pārliecinājāmies, ka Rūta ir gan stāstniece un, ka stāsti viņai arī ir. Un mūsu otrs viesis bija Tenu Karma, Rūtas tētis, no kuŗa Rūtai tas jaukais uzvārds, noteikti arī daudziem literatūras draugiem ir vismaz dzirdēts, bet kā jau tulkotājs, varbūt mazāk sastapts vaigā.

Tad nu igauņu stāsti plūda aumaļus - stāstīšanās iesaistījās arī tie, kuŗi sākotnēji bija nākuši vien klausīties un mūsu bibliotēkas lasītāja Silvija, kuŗas saistība arigauņiem un Igauniju ir gluži līdzīga Rūtas saistībai. Arī Silvijas tēvs ir igaunis un arī viņa nāk no Latvijas igauņu puses.

Te jau nav iespējams visus risinātos stāstu pavedienus atrisināt, tāpēc - uz tikšanos citā reizē, ar citiem stāstiem.

Un tuvākais stāstīšanas laiks mums jau šosestdien - Ziemassvētku brīnumu stāstu rīts un pēcpusdiena gan Rīgas centrā, gan Bišumuižā

Nav komentāru: